Висновок з ОВД

ТОВ Пласт розробляє звіти з оцінки впливу на довкілля та здійснює супровід до отримання підприємством Висновку з ОВД.

Наше підприємство має в штаті досвідчених екологів, екологічних аудиторів, метрологів, геологів, гідрогеологів. Такий кваліфікаційний склад підприємства гарантує професійну роботу з написання звіту з ОВД та надання компетентних обгрунтувань громадськості та державним органам при отриманні Висновку з ОВД.

ОВД під ключ:

ОВД Оцінка впливу на довкілля

ОВД Оцінка впливу на довкілля – гранітний кар`єр  Вінницька область

  • розробка та подання повідомлення про планову діяльність, що підлягає ОВД;
  • подання в ЗМІ публікації про проведення робіт з ОВД;
  • розробка та подання звіту з ОВД до уповноваженого територіального органу з питань  екології та природних ресурсів;
  • участь у громадських обговореннях та підготовка звіту про враховані та відхилені зауваження та пропозиції, що надійшли під час громадського обговорення;
  • отримання висновку з оцінки впливу на довкілля;
  • подання висновку з ОВД дозвільним установам для отримання рішення про провадження планованої діяльності, у разі необхідності;
  • здійснення післяпроектного моніторингу.

Умови, що зазначаються у висновоку з ОВД є обов`язковими для виконання підприємством. Непропрацьовані питання призводять до включень у Висновок з ОВД ряду вимог щодо регулярного виконання у майбутньому додаткових аналізів та досліджень. Тому важливо, детально та професійно пропрацювати всі питання для уникнення зайвих витрат підприємства з виконання  рекомендацій висновку з ОВД.

Кому потрібна оцінка впливу на довкілля?

Нагадуємо, згідно Закону України “Про оцінку впливу на довкілля” від 23.05.2017 року

Забороняється провадження господарської діяльності, експлуатація об’єктів, інші втручання в природне середовище і ландшафти, у тому числі видобування корисних копалин, використання техногенних родовищ корисних копалин, якщо не забезпечено в повному обсязі додержання екологічних умов, передбачених у висновку з оцінки впливу на довкілля, рішенні про провадження планованої діяльності та проектах будівництва, розширення, перепрофілювання, ліквідації (демонтажу) об’єктів, інших втручань у природне середовище і ландшафти, у тому числі видобування корисних копалин, використання техногенних родовищ корисних копалин, а також змін у цій діяльності або подовження строків її провадження.

Кому непотрібно отримувати висновок з ОВД:

В прикінцевих положеннях ЗУ “Про оцінку впливу на довкілля” зазначається, що:

Висновки державної екологічної експертизи, одержані до введення в дію цього Закону, зберігають чинність та мають статус висновку з оцінки впливу на довкілля.

Тобто, підприємства, господарська діяльність чи об`єкти яких підпадають під дію п.2 та п.3 ст.3 ЗУ “Про оцінку впливу на довкілля“, і, які отримали висновок державної екологічної експертизи до введення в дію цього закону – звільняються від отримання висновку з ОВД. А відповідне рішення про провадження планованої діяльності, у такому випадку, прийматиметься на підставі, та за умов дотримання, саме висновку державної екологічної експертизи.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *