Інженерна геодезія (геодезія при будівництві)

Геодезисти ТОВ Пласт виконують весь комплекс робіт в сфері інженерної геодезії в м.Вінниці, Вінницькій області та в інших облатях України, зокрема:

– прив’язочні і розбивочні роботи в будівництві, контроль за якістю ведення будівельних робіт;
– створення єдиної інформаційної систем з проектних, земельних, робочих та інших документацій;
– контроль за вертикальністю споруд, їх деформаціями та осадками;

Прив’язочні і розбивочні роботи в будівництві, контроль за якістю ведення будівельних робіт

Геодезичні роботи в будівництві – це роботи, які забезпечують точне розташування об’єктів і споруд, їх відповідність нормативним документам. Для якісного ведення будівельних робіт необхідно виконати цілий комплекс як підготовчих, так і основних робіт – створення опорної мережі, інженерно-геодезичні вишукування, забезпечення геометричних параметрів елементів будівельних конструкцій, винесення в натуру основних осей будівництва, супроводження будівельно-монтажних робіт, виконавча зйомка, тощо.

Створення єдиної інформаційної систем з проектних, земельних, робочих та інших документацій

Як на етапі проектування, так і на етапі виконання різноманітних робіт для якісного їх виконання потрібно обробити і пов’язати між собою різноманітні вихідні дані – земельну, геологічну, проектну, робочу, екологічну чи архітектурну документацію, яка як правило створювалась в різний час, різними виконавцями і в різному вигляді.

Створення єдиного банку даних дозволить сумістити всю наявну інформацію в єдиний пакет для наглядного і всебічного аналізу для врахування всіх можливих факторів – відповідності проектних рішень вихідним даним, врахування санітарно-захисних зон, прибережних захисних смуг, наявність земельних ділянок, що перебувають в приватній власності, тощо.

Контроль за вертикальністю споруд, їх деформаціями та осадками

Внаслідок впливу різних внутрішніх і зовнішніх факторів інженерні споруди переміщуються як в вертикальному, так і в горизонтальному напрямку. В процесі цих переміщень можуть змінюватись форма і розміри споруди. Причинами таких деформацій можуть бути як природні явища (ущільнення грунту, набухання грунту, коливання рівня грунтових вод, рух земної кори), так і діяльність людини (зведення неподалік висотних споруд, створення штучних водоймищ, неправильний відвод вологи, нерівномірні навантаження на фундамент, вібрація від транспорту, тощо).

Своєчасний контроль за осадками, вертикальністю та деформаціями споруд – це запорука їх успішної експлуатації та попередження виникнення аварійних ситуацій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *