Відмінено проведення моніторингу та експертизи

Відмінено моніторинг надрокористування та експертизу геологічної документації при поновленні дії спеціальних дозволів.

Постановою Кабінету Міністрів України від 28 січня 2015 р. № 42 внесено зміни до Порядку надання спеціальних дозволів на користування надрами, (затвердженого постановою КМУ від 30.05.2011 № 615). З Порядку виключено абзац третій пункту 26, який передбачав «Проведення моніторингу та наукове супроводження виконання особливих умов користування надрами, передбачених дозволом та угодою про умови користування надрами …», а також в абзаці першому пункту 27 слова “поновлює дію” виключино.

Відповідно, проведення моніторингу та наукове супроводження тепер не буде являтися обов’язковою умовою дозволів та угод на користування надрами, а «державна експертиза звітів щодо результатів геологічного вивчення надр, а також інших геологічних матеріалів» не буде умовою для поновлення дії спеціального дозволу.

Однак, залишається відкритим питання про необхідність проведення моніторингу надрокористувачами, у дозволах, угодах на користування надрами, програмах робіт яких передбачено проведення такого моніторингу.

Також залишається необхідність проходження згаданої вище Експертизи при продовженні терміну дії спеціальних дозволів на користування надрами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *