Про екологічний аудит

Що таке аудит зрозуміло всім. А що таке екологічний аудит Україні, погодьтесь, одразу сказати важко. Але кожен, хто має справу з діяльністю підприємства, яка стосується забруднення навколишнього середовища, знають як складно відслідковувати всі зміни законодавства у цій сфері.

Згідно Закону України “Пр екологічний аудит”, екологічний аудит визначено як документально оформлений системний незалежний процес оцінювання об’єкта екологічного аудиту, що включає збирання і об’єктивне оцінювання доказів для встановлення відповідності визначених видів діяльності, заходів, умов, системи екологічного управління та інформації з цих питань вимогам законодавства України про охорону навколишнього природного середовища та іншим критеріям екологічного аудиту.

А якщо більш практично, то завдяки проведеному на підприємстві екологічному аудиту ви можете знайти для себе відповіді на такі основні питання:

– чи має підприємство необхідні дозвільні документи в сфері екології (наприклад, дозвіл на викиди забруднюючих речовин стаціонарними джерелами, дозвіл на спецводокористування, ліміт на утворення і розміщення відходів);
– чи проводить підприємство, а якщо так, чи вірно проводить первинний облік утворення відходів, викидів забруднюючих речовин, кількості забору та скиду води і т.д.;
– чи нараховувалась у повному обсязі плата за забруднення наколишнього середовища;
– чи наявні всі необхідні документи у сфері утворення відходів (паспорта відходів, реєстраційні карти місць утворення відходів тощо), в сфері викидів забруднюючих речовин (паспорти пилогазоочисного обладнання, контрольні заміри викидів забруднюючих речовин тощо).

Також завдяки проведеному екологічному аудиту Ви завжди будете підготовлені у разі перевірки Держекоінспекцією.
ТОВ “Пласт” має право на проведення екологічного аудиту детальніше…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *